h

BBB begint slecht en stemt tegen behoud bus in Steensel

27 mei 2023

BBB begint slecht en stemt tegen behoud bus in Steensel

Verkiezingsbeloftes gelden niet voor iedereen. Vandaag was de eerste vergaderdag van de nieuwe Provinciale Staten van Noord-Brabant. Een debat over de uitslag van de verkiezingen hebben we niet gehad. Iedereen wist het gebrek aan vertrouwen in de Brabantse en landelijke politiek te duiden als dé reden voor de monsterzege van nieuwkomer BBB. Met zo een verkiezingswinst, van 11 zetels, zou je verwachten dat in de Brabantse politiek een frisse wind ging waaien. Uit de vergadering van vandaag bleek dat niets minder waar is.

Tijdens de vergadering werd een motie ingediend die het college vraagt in gesprek te gaan met Connexxion om buslijn 319, die onder andere het dorp Steensel verbindt met de rest van de regio, te behouden. Meer dan 1000 inwoners van dit dorp hadden daags voorafgaand aan onze vergadering een petitie aangeboden om de buslijn, en zo de verbinding met de rest van de regio, te behouden. De motie is vandaag weggestemd door de formerende partijen BBB, PvdA, GL en de VVD.

Een gemiste kans. Dat nieuwkomer BBB niet eens bereid is om het gesprek aan te gaan over het behoud van buslijnen, belooft niet veel goeds. Het gaat in tegen elke belofte die zij in verkiezingstijd hebben gemaakt omtrent OV. Het was de BBB die zijn nek zou uitsteken voor kleine kernen als Steensel, zeiden ze. De verkiezingstijd is over, en die beloftes zijn vandaag niet waargemaakt. Een slecht begin voor deze nieuwe Staten. Een verkiezingsbelofte is in de eerste vergadering opzij geschoven voor coalitiebelang. Voor een coalitie die nog niet eens gevormd is. Als vanouds dus.

Mijn eigen bijdrage kon ik gelukkig doen met een rechte rug, in lijn met onze belofte om ons volop in te zetten voor publieke voorzieningen als OV. Dat vraagt dan wel om klare taal.

Reactie toevoegen

U bent hier