h

Schriftelijke vragen aanpak graffitivandalisme

12 juli 2023

Schriftelijke vragen aanpak graffitivandalisme

Graffitivandalisme is een eeuwenoud probleem. Zo ook in Brabant. Naar aanleiding van recente berichtgeving over de kosten van het verwijderen van graffiti op het e coduct Westloonse Wissel[1], heeft Oscar van Raak van de fractie van de SP aanleiding de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten gesteld:

 

  1. Wanneer gaat de provincie in de regel over tot het verwijderen van graffiti?
  2. Hoeveel heeft het verwijderen van graffiti de provincie de afgelopen jaren gekost?
  3. De provincie geeft aan dat cameratoezicht langs het ecoduct N261 niet mogelijk is vanwege de wet op de privacy. Kan het college duidelijkheid geven welke wettelijke bepaling bedoeld wordt? Kan het college de juridische barrières voor het starten van cameratoezicht nader duiden?
  4. Verwacht het college dat het plaatsen van een hek bij het ecoduct Westloonse Wissel het graffitivandalisme laat afnemen? Waarom wel/niet?
  5. Kan het college nader ingaan op andere overwogen maatregelen om graffitivandalisme te voorkomen? Heeft de provincie beleid ten aanzien van de aanpak van graffitivandalisme?
  6. Zijn er meer plekken in Brabant waar het verwijderen van graffiti flinke kosten met zich meebrengt? Zijn er meer plekken in Brabant waar de provincie met regelmaat graffiti moet laten verwijderen?

Reactie toevoegen

U bent hier